7 Συμβουλές για να μακρύνετε τα μαλλιά σας

υπηρεσίες ομορφιάς

Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου, σήμερα θα ασχοληθούμε με το αγαπημένο θέμα των γυναικών που είναι το πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Πάρα πολλές γυναίκες παραπονιούνται για το πως να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Για να μην απογοητευθείτε στην προσπάθεια σας να τα μακρύνετε και να μην νομίζετε ότι μαλλιά σας δεν θα μακρύνουν ποτέ θεώρησα σωστό να σας δώσω 7 μικρές συμβουλές.

1. Τα μαλλιά δεν μακραίνουν σε μια νύχτα

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν αμέσως. Επίσης ο κομμωτής σας είναι μάγος και δεν μπορεί να επέμβει στο εσωτερικό της τρίχας για να την μακρύνει.

Όμως μπορεί να σας δώσει τις οδηγίες που χρειάζεστε και να σας βοηθήσει να μακρύνετε σταδιακά τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά μακραίνουν κάθε μήνα από ένα έως 2,5 εκατοστά, που σημαίνει ότι και σεις ανάλογα με το τι θα κάνετε μπορείτε να τα μακραίνετε από ένα έως 2,5 εκατοστά το μήνα.

Άμα για παράδειγμα θέλετε να μακρύνουν 25 πόντους θα πρέπει να αφιερώσετε 10 τουλάχιστον μήνες αφού τα περιποιηθείτε σωστά για να αποκτήσουν τα μαλλιά σας το μήκος που ονειρεύεστε.

2. Καθαρίστε την ψαλίδα κάθε ενάμιση μήνα

Η ψαλίδα είναι αυτή που διασπά την δομή της τρίχας, την αδυνατίζει και εν τέλει καθυστερεί και αναστρέφει την ανάπτυξη της. Σε αυτό το σημείο ο κομμωτής είναι σύμμαχος σας και αφαιρώντας μόνο την ψαλίδα χωρίς να αφαιρέσει μήκος, βοηθάει στα μαλλιά σας να αποκτήσουν περισσότερο μήκος.

μάκρυμα

3. Κάντε ελαφρύ καθαρισμό στις άκρες κάθε τρεις μήνες

Θα μου πείτε τώρα, κομμωτής είσαι, άμα δεν μας προωθήσεις τη δουλειά σου και δεν μας τραβήξεις στο κομμωτήριο σου μια φορά το μήνα πως θα βγάλεις λεφτά. Εγώ σας απαντάω ότι δεν είναι υποχρεωτικό να μακρύνεται τα μαλλιά σας.

Ο ελαφρύς καθαρισμός απευθύνεται μόνο σε όσες από εσάς θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρήγορα. Για τις υπόλοιπες υπάρχει και ο αργός τρόπος ή οι 10 πόντοι το χρόνο.

4. Χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικά προϊόντα πριν το πιστολάκι

Είναι γνωστό πως το πιστολάκι μπορεί να βλάψει την τρίχα σας και να κάψει ακόμα και τις ρίζες. Μην το παρακάνετε όμως για να είστε σίγουρες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα εξειδικευμένα προϊόντα θερμοπροστασίας.

Ποιο από όλα; Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας, δηλαδή εμάς. Για αυτό είμαστε άλλωστε εδώ.

5. Κάντε τακτικές μάσκες αναδόμησης

Πόσο τακτικές; Μα κάθε φορά που λούζεστε και εννοείται πως δεν πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα.

Το συχνό λούσιμο αδυνατίζουν τα μαλλιά σας και δεν βοηθάνε να μακρύνουν. Δεν θα πρέπει να λούζεστε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, αλλά δύο φορές την εβδομάδα και κάθε φορά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια καλή μάσκα αναδόμησης και όχι την φθηνότερη της αγοράς.

Η ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και η ισορροπία των ιχνοστοιχείων είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την ταχεία ανάπτυξη του μήκους της τρίχας σας.

6. Βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά σας καθημερινά

Κάνοντας συχνά μασάζ και βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας, βοηθάτε στην καλή κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της συντελεί στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ απαλά πριν και μετά το λούσιμο, γιατί έτσι αποφεύγετε και το υπερβολικό μπλέξιμο κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Η βούρτσα σας θα πρέπει να διαθέτει αραιά δόντια για να μην μπλέκει και σπάει την τρίχα.

Επίσης, καλό θα ήταν είναι να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά από τις άκρες προς τις ρίζες. (από κάτω προς τα πάνω)

Διατηρείτε τον τριχωτό της κεφαλής σας απαλλαγμένο από πιτυρίδα και άλλα συσσωρευμένα υπολείμματα.

μάκρυμα 2

7. Αποφύγετε το στενό δέσιμο με αλογοουρά

Το στενό δέσιμο τραβάει και σπάει την τρίχα. Θα πρέπει τα μαλλιά σας να μην είναι στην τσίτα αλλά να είναι ελεύθερα να κινούνται.

Άμα έχετε αλογοουρά θα πρέπει να της αλλάζετε θέση καθημερινά.

Πιστεύω φίλες μου και φίλοι μου που θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας να σας βοήθησα αρκετά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού για να μακρύνετε τα μαλλιά σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε περισσότερα για την υγεία των μαλλιών σας:

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν