Πως να αντιμετωπίσετε την φθινοπωρινή τριχόπτωση

θεραπείες μαλλιών

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την εποχική τριχόπτωση

Η εποχική τριχόπτωση που εμφανίζεται τους φθινοπωρινούς μήνες είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει για την ανανέωση της τρίχας.

Η τρίχα αποτελείτε από ζωντανά κύτταρα στο σώμα μας και όπως κάθε κύτταρο έχει διάρκεια ζωής, έχει γέννηση και θάνατο και ο οργανισμός μας ανανεώνει τακτικά όλα τα κύτταρα του σώματος μας.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τα μαλλιά μας και πιο έντονα το Φθινόπωρο, με το που μπαίνει δηλαδή ο Σεπτέμβρης πάρα πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες παρατηρούν μια ξαφνική τριχόπτωση που σε κάποιους ίσως είναι πιο έντονη και δημιουργεί φόβο και πανικό για το μέλλον των μαλλιών τους.

Είναι φυσιολογική η εποχική τριχόπτωση στις γυναίκες;

Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται καθημερινά κάποιες τρίχες, λόγω του γεγονότος ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. Περί τις 100.000 με 150.000 τρίχες βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή, κατά τις οποίες η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά.

Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται. Αυτό το είδος της τριχόπτωσης είναι παθολογικό και επηρεάζει άνδρες και γυναίκες.

Ποιές είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης;

Αιτίες τριχόπτωσης είναι και για τα δύο φύλα η γήρανση, η κληρονομικότητα, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, λοιμώξεις, προγράμματα δίαιτας, χρήση προϊόντων με χημικά, έκθεση σε ακραίες φυσικές συνθήκες, ατμοσφαιρική μόλυνση, μολυσμένο νερό.

Επίσης η χρήση λανθασμένων ή μη επαγγελματικών σειρών περιποίησης μαλλιών μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση ειδικά στις γυναίκες.

Η γυναικεία τριχόπτωση καθώς και η γυναικεία εποχιακή τριχόπτωση που παρατηρείτε το φθινόπωρο αντιμετωπίζεται.

Πως θα σταματήσετε την εποχική τριχόπτωση και θα ανανεώσετε τα μαλλιά σας;

τριχόπτωση

Η εποχική γυναικεία τριχόπτωση έχει τρόπους αντιμετώπισης. Αυτά είναι τα καλά νέα που σας φέρνουμε από τα κομμωτήρια Ρωμύλος. Δεν ξέρουμε τι σας έχουν πει στα άλλα κομμωτήρια ή τι νομίζατε μέχρι χτες, όμως με τις κατάλληλες θεραπείες μπορείτε να ανανεώσετε τα μαλλιά σας, να βγάλετε καινούριους θύλακες και να έχετε νεανικά και γερά μαλλιά για πάντα!

Η πιο κατάλληλη θεραπεία για την γυναικεία τριχόπτωση του φθινοπώρου είναι η καταπολέμηση της ξηροδερμίας με μια θεραπεία ενυδάτωσης των μαλλιών σας ή με μια σωστή μάσκα ενυδάτωσης.

Η ξηροδερμία έρχεται στα μαλλιά και στο δέρμα μας με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου και προκαλεί κνησμό και τριχόπτωση. Μια θεραπεία ενυδάτωσης και ανανέωσης θα τονώσει το τριχωτό της κεφαλής σας και θα σας ανακουφίσει από τις δυσάρεστες συνέπειες της ξηροδερμίας.

Επίσης ένα κούρεμα θα βοηθούσε στην καλύτερη ανάπτυξη της νέας τρίχας αφού θα καθάριζε το μαλλιά σας από τις παλιές και κουρασμένες τρίχες και θα έδινε περισσότερο χώρο στα νέα μαλλιά για να δυναμώσουν πιο γρήγορα.

Κλείστε ένα ραντεβού σήμερα σε ένα από τα κομμωτήρια μας

Κομμωτήριο 1

Βαλτετσίου 5 & Υακίνθου 19
15343 Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-6008937
E-mail: info@romylos.gr  

Κομμωτήριο 2 
Αγίας Τριάδος 7
15343 Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-6397861
E-mail: info@romylos.gr

Επίσης μπορείτε για οποιαδήποτε απορία να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δείτε περισσότερα για την περιποίηση των μαλλιών σας:

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν