Πως να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία

L'Oreal sensi balance κατά της ξηροδερμίας

Καλημέρα φίλες μου!

Πιστός στο ραντεβού σας κάθε εβδομάδα θα ήθελα σήμερα να μιλήσουμε για την υγεία των μαλλιών σας και φυσικά για την ξηροδερμία.

Η ξηροδερμία δεν είναι άλλη από τις λευκές νιφάδες ή φολίδες που γεμίζουν το τριχωτό της κεφαλής και πέφτουν πάνω στο ρούχα μας δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Πολλοί μπερδεύουν τις λεπτές φολίδες της ξηροδερμίας με την πιτυρίδα που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και άλλο πράγμα γιατί οι φολίδες της είναι λιπαρές και πιο παχιές σε σύγκριση με τις φολίδες της ξηροδερμίας. Δεν θα πρέπει να τις συγχέουμε γιατί άλλο πράγμα είναι η πιτυρίδα και άλλο πράγμα είναι η ξηροδερμία.

Τι είναι η ξηροδερμία;

ξηροδερμία

Το δέρμα της κεφαλής όπως και όλο το δέρμα του σώματος μας γερνάει και πέφτει. Η φυσική διαδικασία απολέπισης ή αποβολής του νεκρού δέρματος διαρκεί για το κεφάλι μας 20 με 30 ημέρες.

Εξωτερικοί παράγοντες όμως μπορεί να επηρεάσουν την φυσική ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και να επιταχύνουν αυτή την διαδικασία με αποτέλεσμα η διαδικασία απολέπισης να γίνεται πιο γρήγορα και να δημιουργείτε ξηροδερμία.

Στη συνέχεια δημιουργείτε η φαγούρα, κοκκινίλα, κνησμός και γεμίζουμε από λευκά άσπρα σωματίδια παντού.

Συνήθως οι παράγοντες που προκαλούν ξηροδερμία είναι το άγχος, η κακή διατροφή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα μη ποιοτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και η γενετική προδιάθεση.

Πως να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία;

Άμα σας παρουσιαστεί ξηροδερμία, θα πρέπει αρχικά να σταματήσετε τη χρήση των ήδη υπαρχόντων σαμπουάν και προϊόντων styling που χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε άλλα σαμπουάν και προϊόντα που καταπολεμούν την ξηροδερμία και δεν ξηραίνουν τα μαλλιά σας.

Το να ξύνετε το κεφάλι σας συνεχώς δεν ωφελεί σε κάτι. Το αντίθετο μάλιστα γιατί με το συνεχές ξύσιμο μπορεί να τραυματίσετε τους θύλακες και να ανοίξετε πληγές.

Αποφύγετε ή περιορίστε την έκθεση σε χημικούς παράγοντες όπως βαφές μαλλιών με αμμωνία ή περμανάντ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε τελείως να κάνετε περμανάντ ή να βάφετε τα μαλλιά σας, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για ποια προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και ποιο styling δεν καταστρέφει την τρίχα και δεν δημιουργεί ξηροδερμία.

Καλό θα ήτανε να προσέξετε και λίγο την διατροφή σας. Θα πρέπει να πίνετε 3 λίτρα νερό και να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα σας.

Τώρα θα σας έλεγα να ελαττώσετε το άγχος σας και τους έντονους ρυθμούς σας για μερικές μέρες. Θα μου πείτε πως αυτό δεν γίνεται γιατί είστε ήδη πολυάσχολη και απορροφημένη με την καθημερινότητα. Όμως το άγχος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που δημιουργεί ξηροδερμία σήμερα.

Κρυφές διατροφικές αλλεργίες ίσως σας προκαλούν αλλεργία, έτσι θα πρέπει να αλλάξετε την διατροφή σας.

Θα μπορούσατε επίσης να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας για μια θεραπεία κατά της ξηροδερμίας με ειδικά σαμπουάν και κούρες για τα μαλλιά σας. Θα μπορούσατε επίσης να προμηθευτείτε κάποια ειδικά προϊόντα που είναι φιλικά με τα μαλλιά σας και που καταπολεμούν την ξηροδερμία σε ένα από τα κομμωτήρια μας.

Τέλος φίλες μου άμα δεν δείτε φως κάνοντας όλα τα παραπάνω, καλό θα ήταν να πάτε σε κάποιο δερματολόγο, γιατί και εμείς δεν είμαστε γιατροί για να ξέρουμε τα πάντα!

Κλείστε ραντεβού σήμερα σε ένα από τα κομμωτήρια Ρωμύλος στην Αθήνα!

Δείτε περισσότερα για τα μαλλιά σας:

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν