Τριχόπτωση! Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ανησυχήσεις!

aminexil advanced

Καθημερινά πολλές γυναίκες που επισκέπτονται τα κομμωτήρια Romylos – All About Hair μας εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξημένη τριχόπτωση που παρατηρούν την εποχή του φθινοπώρου. Σου δίνουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις και όσα πρέπει να ξέρεις πριν ανησυχήσεις!

Σημαντικό ρόλο στο κύκλο ζωής των τριχών παίζει και η εποχικότητα: περισσότεροι θύλακες τριχών μπαίνουν στην τελογενή φάση (πτώση) κατά την έναρξη της άνοιξης, η οποία συνεχίζεται το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη τριχόπτωση το φθινόπωρο. 

Για ένα «φυσιολογικό» τριχωτό κεφαλής, εκτιμάται ότι ο φυσιολογικός αριθμός των τριχών που πέφτουν κάθε μέρα ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 50 με 100. Όταν το όριο αυτό ξεπερνιέται, το τριχωτό βρίσκεται στη φάση της «μη φυσιολογικής» απώλειας τριχών. 

Διατροφή και ψυχολογία: να γιατί τα χάνεις

Πέρα από τα παθολογικά αίτια που προκαλούν τριχόπτωση (χαμηλός σίδηρος και φεριτίνη στο αίμα, διάφορα ενδοκρινολογικά προβλήματα όπως για παράδειγμα θυροειδής, διαταραχές περιόδου, πολυκυστικές ωοθήκες) υπάρχουν και τα ψυχολογικά αίτια. Αν είσαι πολύ στρεσαρισμένη στην δουλειά σου και δεν είσαι σε καλή περίοδο, θα έχεις παρατηρήσει ότι χάνεις και περισσότερα μαλλιά. Επίσης, το ίδιο θα σου συμβαίνει αν κάνεις μια πολύ αυστηρή δίαιτα.

Όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να βρεις τους λόγους που προκαλούν αυξημένο στρες και να τους αντιμετωπίσεις. Μια καλή τεχνική είναι και το μασάζ στο κεφάλι. Ακόμη και την ώρα που λούζεις τα μαλλιά σου φρόντισε να κάνεις χαλαρωτικές μαλάξεις που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και σου προσφέρουν απίστευτη χαλάρωση όπως το μασάζ που προσφέρουμε πάντα μαζί με το λούσιμο στο Romylos – All About Hair !

Τέλος ένα «καλό» κούρεμα και η extra ενυδάτωση με μάσκες και θεραπείες που θα βρεις στα κομμωτήρια Romylos – All About Hair, ειδικά τώρα μετά τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι το σωσίβιο για υγιή μαλλιά!

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν