Men’s Trends! Γένια Και Μαλλιά!

υπηρεσίες ομορφιάς

Η γενειάδα δεν είναι απλώς «γένια» – αυτό είναι το θεμελιώδες που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου. Η γενειάδα είναι μαλλιά στο πρόσωπο. Και θέλουν πολύ περισσότερη περιποίηση και από τα ίδια σου τα μαλλιά. Ένα ατημέλητο μούσι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύμβολο κακής αισθητικής και νωθρότητας: έχεις στο πρόσωπό σου ένα τόσο «δυνατό» στοιχείο και δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να το αναδείξεις.

Εάν, λοιπόν, θέλεις η γενειάδα σου να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο του προσώπου σου αλλά και του συνολικού σου στυλ, οφείλεις να λάβεις υπ’ όψιν σου τις συμβουλές των κομμωτηρίων Romylos – All About Hair.

1. Όταν πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις γενειάδα, φρόντισε ώστε να μεγαλώνει αξιοπρεπώς. Σε όποιο μήκος κι αν φτάσει με τον καιρό, οφείλει να δείχνει θεληματική και αποφασιστική αλλά την ίδια στιγμή ραφινάτη και εξευγενισμένη.

2. Τη στιγμή που αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να την τριμάρεις τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, να την πλένεις μία φορά την ημέρα.

 

3. Το μούσι έχει πολλή δύναμη.  Σε ένα αδύνατο πρόσωπο χαρίζει πλάτος, ενώ για ένα στρογγυλό ή παχουλό πρόσωπο αποτελεί ιδανικό καμουφλάζ. Σε extreme καταστάσεις μπορεί να προσφέρει ζεστασιά. 

4. Η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι μέχρι που θέλεις να φτάσει το μούσι σου. Ποτέ μην του κόβεις τη φόρα κοντά στο σαγόνι. Προσδιόρισε ένα μάξιμουμ μήκος κάπου γύρω στο μήλο του Αδάμ κι ένα πλάτος ως το σημείο όπου ενώνονται ο λαιμός με το κεφάλι σου. Και πάντα να το κόβεις έτσι ώστε να δημιουργείται μια μύτη προς τα κάτω

Ποια εργαλεία, πρέπει να έχει ένας άντρας για να φροντίσει τη γενειάδα του;

Μια καλή χτένα ή οδοντωτή βούρτσα μαλλιών θα βοηθήσει να βάλεις τη γενειάδα στη θέση της. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς ψαλίδι πάνω στη γενειάδα για περισσότερο έλεγχο. Δεν είναι όλες οι χτένες και βούρτσες ίδιες και καλό θα είναι να προσέχεις τις χτένες με μικρο-ρωγμές που προκαλούν κόμπους και σπάνε τα γένια.

γένια

Μήκος και μέγεθος
 
Το πόσο μακρύ θα είναι το μούσι σου δεν θα το αποφασίσει η μόδα ή τα γούστα σου αλλά το μήκος του προσώπου σου. Εάν το πρόσωπό σου έχει μακρουλό σχήμα ή έχεις μεγάλο πηγούνι, τότε το μούσι σου πρέπει να είναι μικρό. Ένα μεγάλο μούσι σε ένα μακρύ πρόσωπο, το μακραίνει κι άλλο και το κάνει να φαίνεται πολύ άσχημο. Αντίθετα, εάν έχεις μικρό στρογγυλό πρόσωπο, τότε ένα μακρύ γένι θα βοηθήσει να φαίνονται πιο “αντρικά” τα χαρακτηριστικά σου διότι θα μακρύνει το σχήμα του προσώπου σου. Τέλος, ένα οβάλ πρόσωπο χρειάζεται ιδανικά ένα μετρίου μήκους γένι για να αναδείξει την ομορφιά σου χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σου ή να σε αδικήσει.
 
Ποιο είναι το όφελος από τη χρήση λαδιού στη γενειάδα;

Τα έλαια είναι το πιο καλό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς για τη γενειάδα. Μαλακώνει πραγματικά το μούσι, προσθέτει μια μικρή λάμψη, και μυρίζει ευχάριστα. Είναι ο παράδεισος για τα γένια σου.

Και η φαγούρα;
 
Ναι, είναι σε όλους γνωστό, πως οι πολλές τρίχες φέρνουν φαγούρα και πολλές φορές σπυράκια,  ειδικά τους ζεστούς μήνες ή εάν ιδρώνεις εύκολα. Όμως αυτό δεν συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή έχεις τρίχες. Συμβαίνει κυρίως λόγω κακής υγιεινής. Για να το αποφύγεις τελείως, πρέπει καθημερινά όταν πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί να σαπουνίζεις καλά τη γενειάδα σου σε όλο της το μήκος, με ένα ουδέτερο σαπούνι ή καθαριστικό προσώπου. Έτσι, και δεν θα νιώσεις καθόλου το αίσθημα της φαγούρας, δεν θα έχεις εξανθήματα αλλά και οι τρίχες θα είναι λαμπερές και μαλακές για όλη τη διάρκεια της ημέρας. 
 

Τα γένια λοιπόν διαχωρίζουν ένα παιδί από έναν άνδρα. Είναι σημάδι ωριμότητας, ανδρισμού και αρρενωπότητας. Εκτός από τα μαλλιά του και το ντύσιμό του τα γένια είναι ένα ακόμα στοιχείο έκφρασης του style του.Κατά κοινή ομολογία λοιπόν τα γένια, και πόσο μάλλον τα καλοσχηματισμένα, προσελκύουν την προσοχή και τον θαυμασμό των γυναικών!

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν