Balayage σε σγουρό μαλλί

Κυματιστά, σπαστά ή με έντονες μπούκλες. Φυσικά ή μη. Πυκνά και με όγκο. Κοντά ή μακριά. Τα σγουρά μαλλιά, όποιος κι αν είναι ο τύπος τους, είναι πάντοτε σέξι, μαγνητίζουν τα βλέμματα, αναδεικνύουν τη θηλυκότητα μιας γυναίκας και είναι in όλες τις ώρες της ημέρας.

Υπάρχει όμως μια τεχνική βαφής με την οποίο μπορείτε να έχετε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αλλά και chic αποτέλεσμα με τα σγουρά σας μαλλιά και αυτό δεν είναι άλλο από το balayage!

Τι είναι το balayage;

Η λέξη balayage είναι γαλλική και στα ελληνικά σημαίνει σαρώνω, περνάω από πάνω. Στον τομέα της κομμωτικής πρόκειται για μια τεχνική που μπορεί να δώσει το πιο φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά. Ο σκοπός αυτής της τεχνικής βαφής μαλλιών είναι η διατήρηση του φυσικού χρώματος και η προσθήκη φωτεινότητας στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Η βαφή περνιέται στην τρίχα με κοφτές κινήσεις χωρίς να την ποτίζει και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Δημιουργεί ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα το οποίο μοιάζει φυσικό. Είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα κάθε γυναίκας. Ένας καλός τεχνίτης του balayage ξέρει ακριβώς που να τοποθετήσει το χρώμα, ώστε να πετύχει την απόχρωση και να μοιάζει απόλυτα φυσική, σαν να έχει ανοίξει από τον ήλιο.

Το balayage μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά. Απλά όσο μεγαλύτερο μήκος διαθέτετε, τόσο πιο αισθητό θα είναι και το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής βαψίματος. Και εάν αναρωτιέστε εάν μπορεί να εφαρμοστεί και σε σγουρά, η απάντηση είναι πως ναι!

Το balayage ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες όποιο τύπο μαλλιών και αν διαθέτουν και μάλιστα είναι πολύ φιλικό προς την τρίχα. Το θέμα είναι το πως θα προσεγγίσει κανείς τα σγουρά μαλλιά. Το σημαντικό είναι να δημιουργηθούν διαφορετικές αντανακλάσεις χρωμάτων στα σγουρά μαλλιά και αυτό γίνεται εφικτό μόνο αν τοποθετηθεί σωστά το χρώμα στα κατάλληλα σημεία.

Το balayage στα σγουρά μαλλιά θεωρείται ιδανική επιλογή καθώς δίνει σχήμα στις μπούκλες και τις βοηθά να αντανακλούν το φως όσο πρέπει. Δημιουργούν ένα ιδιαίτερο παιχνίδισμα και αναδεικνύουν άψογα την αντίθεση μεταξύ της σκούρας ρίζας και της ανοιχτής άκρης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στην εφαρμογή έντονων αποχρώσεων, επειδή το έντονο ξάνοιγμα μαλλιών μπορεί να κάνει ευαίσθητα τα ξηρά από τη φύση τους σγουρά μαλλιά, με αποτέλεσμα να φριζάρουν.

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις για balayage, που μπορείτε να δοκιμάσετε στα σγουρά σας μαλλιά. Η επιλογή του ειδικού που θα αναλάβει την βαφή σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κλείστε ένα ραντεβού στα κομμωτήρια ROMYLOS - All About Hair  και αναζητήστε έναν από τους έμπειρους κομμωτές μας, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που ταιριάζει στα δικά σας χρώματα και τύπο μαλλιών. 

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν