Διαφορά μεταξύ botox και κερατίνης μαλλιών

Ζούμε σε μια εποχή, που οι νέες τεχνολογίες έχουν κατακλύσει την ζωή μας σε όλους τους τομείς. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν, να μην επηρεαστούν και τα προϊόντα αλλά και οι θεραπείες  που αφορούν στην φροντίδα των μαλλιών μας. Οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται δυνατά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά των περισσότερων γυναικών ταλαιπωρούνται πολύ, από χημικούς τεχνικούς αλλά και φυσικούς παράγοντες.

Μια θεραπεία μαλλιών, είναι σίγουρα αυτό που κάθε γυναίκα χρειάζεται, για την αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής της. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, με τις πιο γνωστές, αυτές της θεραπείας της κερατίνης και της θεραπείας του botox μαλλιών.

Τι προσφέρουν οι δυο θεραπείες;

Τα προϊόντα styling, και η συχνή χρήση θερμότητας τείνουν να αφυδατώνουν και να ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντας τα να φαίνονται ξηρά και φριζαρισμένα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις βαφές, το ξάνοιγμα και την περμανάντ. Παρόλο που η θεραπεία της κερατίνης και η θεραπεία του botox, είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες υπόσχονται και οι δύο όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Εξαλείφουν το φριζάρισμα και την ψαλίδα των μαλλιών, που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα γυναικεία μακριά ή κοντά και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα ενυδατώνοντας την τρίχα και μειώνοντας δραματικά το χρόνο του styling.

Θεραπεία με κερατίνη

Είναι μία θεραπεία που βασίζεται στην κερατίνη, μία πρωτεΐνη δηλαδή που υπάρχει ήδη στην τρίχα, καθώς είναι το βασικό δομικό συστατικό της, αλλά και στα νύχια, τα δόντια και το δέρμα μας. Καθώς τα χρόνια περνούν, η κερατίνη φθείρεται, μειώνεται, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άτονα, θολά και να σπάνε εύκολα. Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά ξαναγεμίζει με αυτή την πρωτεΐνη τα μαλλιά μας.

Είναι μια θεραπεία που στην ουσία έχει στη σύνθεσή της μεγάλη περιεκτικότητα από κερατίνη αλλά και από ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που εισχωρούν στη δομή της τρίχας, αφήνοντάς την πιο υγιή και λαμπερή. Ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά, ξεφριζάροντάς τα με αποτέλεσμα να πέφτουν πιο φυσικά, όμορφα ίσια και απαλά. Τα  μαλλιά ισιώνουν, όχι σαν να χρησιμοποιούσαμε την πρέσα, αλλά σαν να έχουμε φυσικά ίσια μαλλιά.

Η κερατίνη διαρκεί από 3- 6 μήνες και αυτό έχει να κάνει με την απορροφητικότητα της τρίχας και τη συντήρηση.

Θεραπεία με botox

Πρόκειται για μια θεραπεία μαλλιών για αντιγήρανση, αναδόμηση και βαθιά ενυδάτωση της τρίχας. Αντιμετωπίζει τη φθορά στην οποία υπόκεινται τα μαλλιά μας με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Χαρίζει πλούσιο όγκο, εξαλείφει το φριζάρισμα και τα μαλλιά ανακτούν την ελαστικότητα τους. Αποκτούν υγιή, λεία και λαμπερή όψη. Αυτό οφείλεται στο διάλυμα που εφαρμόζεται το οποίο διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης, κολλαγόνου και κερατίνης στην τρίχα, αυξάνοντας το πάχος της κατά 20%.

Πιο συγκεκριμένα, το διάλυμα αυτό περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και λιπίδια. Απλώνοντας το στην τρίχα γεμίζει τα σπασίματα της, κάνοντας την λεία, μεταξένια και νεανική.

Οι διαφορές της θεραπείας botox με την θεραπεία κερατίνης:

  • Η θεραπεία botox αναδομεί την τρίχα και την αναζωογονεί, ενώ η θεραπεία κερατίνης προσφέρει παράλληλα και ίσιωμα μαλλιών. Αυτό οδηγεί σε έναν περιορισμό του styling όσον αφορά τη θεραπεία κερατίνης.
  • Η θεραπεία με κερατίνη για τα μαλλιά περιέχει φορμαλδεΰδη, ενώ η θεραπεία του botox όχι.
  • Για πολύ ίσια, λεπτά ή κατεστραμμένα μαλλιά ενδείκνυται η θεραπεία του  botox, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών και σε κάθε χρώμα. Δεν σπάει τους δεσμούς της τρίχας και βελτιώνει τον όγκο και την υφή της. Αντιθέτως, η θεραπεία με κερατίνη αντενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού στα κομμωτήρια ROMYLOS - All About Hair και χαρίστε στα μαλλιά σας, την υγεία και την λάμψη που τους χρειάζεται. Η εμπειρία και η υψηλή τεχνογνωσία μας, είναι η απάντηση στο ερώτημα θεραπεία botox ή θεραπεία κερατίνης;

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν