Balayage ή Falayage διαφορές και πλεονέκτημα

Είναι γεγονός ότι όλες οι γυναίκες αγαπούν κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή. Ακόμα και ένα απλό φρεσκάρισμα μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα της ανανέωσης και να φτιάξει τη διάθεση! Μέχρι τώρα λοιπόν οι περισσότερες γυναίκες για αυτή τους την ανανέωση προτιμούσαν τη μέθοδο το balayage, την τεχνική δηλαδή με την οποία τα μαλλιά αποκτούν ανταύγειες που μοιάζουν φυσικές σαν να έγιναν από τον ήλιο. Τώρα όμως έρχεται το fallayage. Ας πάρουμε τα όμως τα πράγματα από την αρχή...

Τι είναι το balayage;

Η λέξη balayage είναι γαλλική και στα ελληνικά σημαίνει σαρώνω, περνάω από πάνω. Στον τομέα της κομμωτικής πρόκειται για μια τεχνική που μπορεί να δώσει το πιο φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά. Ο σκοπός αυτής της τεχνικής βαφής μαλλιών είναι η διατήρηση του φυσικού χρώματος και η προσθήκη φωτεινότητας στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Το balayage μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά. Απλά όσο μεγαλύτερο μήκος διαθέτετε, τόσο πιο αισθητό θα είναι και το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής βαψίματος.

Πώς εφαρμόζεται

Η βαφή περνιέται στην τρίχα με κοφτές κινήσεις χωρίς να την ποτίζει και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Ένας καλός τεχνίτης του balayage ξέρει ακριβώς που να τοποθετήσει το χρώμα, ώστε να πετύχει την απόχρωση και να μοιάζει απόλυτα φυσική, σαν να έχει ανοίξει από τον ήλιο.

Πλεονεκτήματα

Το balayage δημιουργεί ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα το οποίο μοιάζει φυσικό. Είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα κάθε γυναίκας.

Τι είναι το fallayage;

To fallayage λοιπόν είναι η νέα ανανεωμένη εκδοχή του balayage και είναι τέλεια για κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει μία ανανέωση στα μαλλιά της. Το fallayage δεν είναι άλλο από μία τεχνική που φωτίζει τις πιο σκούρες αποχρώσεις στα μαλλιά, ανανεώνοντας έτσι τη νέα απόχρωση. Ουσιαστικά εμπνέεται από τους χάλκινους τόνους, με πυρόξανθες και χρυσοκαφέ διάσπαρτες ανταύγειες κατά μήκος των μαλλιών.

Αν λοιπόν χρειάζεστε μια μικρή αλλαγή στο χρώμα που θα φωτίσει το πρόσωπο σας και θα το γλυκάνει, οι ζεστοί τόνοι του fallayage είναι ιδανική επιλογή για εσάς. 

Πώς εφαρμόζεται 

Όπως στο στο balayage έτσι και στο fallayage το χρώμα εφαρμόζεται ανά τούφες. Στη συνέχεια τυλίγονται με αλουμινόχαρτα για πιο έντονο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο στις άκρες ενώ οι ρίζα των μαλλιών είναι πιο σκούρα.

Πλεονέκτημα

Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση. Η βάση παραμένει η ίδια, οπότε όσο και να μακρύνουν τα μαλλιά το αποτέλεσμα δεν αλλοιώνεται. Αν δεν έχεις άσπρες τρίχες δε χρειάζεται να βάφεις κάθε μήνα τις ρίζες σου. Μπορείς απλά να κάνεις ένα ρεφλέ σε περίπτωση που έχει ξεθωριάσει το χρώμα από τον ήλιο.

Διαφορές 

Στο balayage,δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα, έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό σε σχέση με τις κλασικές ανταύγειες μιας και το αλουμινόχαρτο δίνει ένταση στο χρώμα λόγω της θερμότητας.

Στο fallayage το χρώμα περνιέται όπως και στο balayage με την διαφρά όμως ότι κάποιες τούφες τυλίγονται με αλουμινόχαρτο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα στα συγκεκριμένα σημεία να είναι πιο έντονο και πιο “τριδιάστατο”!

Επίσης στο fallayage έχουμε πιο “ζεστό” αποτέλεσμα με χάλκινους τόνους, με πυρόξανθες και χρυσοκαφέ διάσπαρτες ανταύγειες κατά μήκος των μαλλιών.

Αν λοιπόν χρειάζεστε μια μικρή αλλαγή με ανταύγειες που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας δεν έχετε παρά να κλείσετε ραντεβού στα κομμωτήρια ROMYLOS - All About Hair και να αναζητήσετε έναν από τους έμπειρους τεχνικούς του χρώματος, για να σας συμβουλεύσουν και για να σας βοηθήσουν να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που ταιριάζει στα δικά σας χρώματα και τύπο μαλλιών.

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν