Τέλεια πόδια και πώς να τα αποκτήσετε!

υπηρεσίες ομορφιάς

Το Romylos – All About Hair σας δίνει συμβουλές για τέλεια πόδια και πώς να τα αποκτήσετε!

Πρώτο βήμα: ξεκούραση!

Έχετε κουρασμένα και πρησμένα πόδια; Ξαπλώστε και στηρίξτε τα πόδια σας ψηλά. Προτιμήστε να φοράτε παπούτσια που σας ξεκουράζουν και προσπαθήστε να χάσετε τυχόν περιττά κιλά.

Σε κάθε πέλμα υπάρχουν 26 οστά, 30 αρθρώσεις, πολλοί μύες, νεύρα και αιμοφόρα αγγεία, που λειτουργούν σε συνέργεια ώστε να σηκώνουν το βάρος του σώματος.

Ξεκουράστε τα πόδια σας, κάνοντας ποδόλουτρο με χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει άλατα μπάνιου ή μία χούφτα μαγειρικό αλάτι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα.

Καταπολεμήστε τις σκληρύνσεις!

Στα αμέτρητα βήματα του 24ώρου, ασκείται τριβή μεταξύ της επιδερμίδας του ποδιού και του παπουτσιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκληρύνσεων στο δέρμα.

Το μυστικό για την αντιμετώπιση του σκληρού δέρματος είναι να το τρίβετε καθημερινά με ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών. Μην προσπαθείτε να το αφαιρέσετε με ξυράφι, μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό και πόνο στα πόδια.

Μία φορά την εβδομάδα, απλώστε στα πέλματα παχιά στρώση κρέμας, βάλτε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε.

Έλαια και ξηρότητα!

Τα πέλματα αφυδατώνονται πολύ εύκολα, καθώς δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες. Καταπολεμήστε την ξηρότητα, προσφέρετε αίσθηση δροσιάς και ανακουφίστε τα κουρασμένα πόδια σας επιλέγοντας κρέμες που να περιέχουν φυσικά συστατικά (φυτικά εκχυλίσματα και έλαια βάσης), με ιδιότητες που να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Συγκεκριμένα, αναζητήστε προϊόντα που να περιέχουν εκχύλισμα Αλόης, έλαιο Αμυγδάλου και έλαιο Jojoba.

Θεραπευτικό Πεντικιούρ!

Ανισορροπία και στρες μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε νύχι στα κάτω άκρα όμως ο πιθανός κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για εκείνα τα νύχια που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και έχουν πιο επίπεδες άκρες, πράγμα που εξηγεί γιατί το κατ’ εξοχήν νύχι που γυρίζει προς τα μέσα, είναι αυτό στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Οι αλλαγές στον μεταβολισμό παίζουν επίσης τον δικό τους ρόλο, γι’ αυτό το φαινόμενο του νυχιού προς τα μέσα εμφανίζεται συχνά σε εγκύους και παιδιά. Άρα μην«παιδεύετε» συνέχεια τα νύχια σας αλλά να τα αφήνετε για ένα διάστημα να αναπτύσσονται ελεύθερα, προτού τα κόψετε ή τα περιποιηθείτε.

Κάντε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια εποπτεύονται πριν δημοσιευτούν